Nekada ne dobiješ ono što želiš zato što zaslužuješ bolje

Poslednjih 7 godina nisam dobila gotovo ništa što sam želela.

Ni posao koji sam želela, ni partnera, ni život, ni odnose…mnogi planovi, želje i snovi mi se nisu nikada ostvarili.Ovo nije moja tužna životna priča već moja realnost. Verujem i realnost mnogih od vas.

Godinama sam ja bila prvo ljuta, zatim isfrustrirana, nakon toga i Don Kihot koji se borio protiv vetrenjača tj nepravde života. Zatim sam bila tužna, a na kraju nažalost i bolesna.

Danas, kada pogledam unazad, toliko sam neizmerno zahvalna svima onima koji su mi rekli ne i samom životu koji mi uporno nije davao sve ono što sam želela.Zahvalna sam za sve promašaje, neuspehe, gubitke, nezadvoljstva…

Zašto?

To mi je dalo vremena da tražim ono što istinski želim. Dalo mi je vremena da kopam dublje u samu sebe, da se trudim da uspem, naučim i savladam sve prepreke koje su mi se našle na putu. Sve to mi je naučilo istrajnosti i snazi da učim više o samoj sebi, odnosima, ljudima i životu.Naučila sam toliko mnogo iz svih tih poraza i iz svih mojh frustracija.

Srećna sam jer nisam dobila sve ono što sam htela, jer sada znam da sam dobila bolje.

Dobila sam ono što je bilo krojeno samo za mene takvu kakva sam u svojoj pravoj prirodi.

Znam da bi moj život bio totalno drugačiji da sam isrpva dobila ono što sam mislila da mi je potrebno. Hvala bogu pa to nije bilo tako, jer tek sada znam da me to nikada ne bi usrećilo.

Lako je sada govoriti o tome iz ove perspektive, ali upitajte sebe, čemu vas ono kroz šta prolazite trenutno uči?

Koje lekcije savladavate?

Kako se nosite sa neprijatnostima?

Kako se menjate, šta uviđate?

Nekada će vam trebati više godina da dođete do odgovora na ova pitanja, ali ne znači da oni nisu tu. Dajte sebi vremena da dođete do njih. Dajte sebi vremena da nađete svoje odgovore.

Možda ćete se samo jedno jutro probuditi i pronaći ih, kao što sam ja našla svoje odgovore nakon 7 godine potrage, i to baš ovog jutra.

Ako vam je potrebna podrška na tom putu, jer znam kako je, pridružite mi se na treningu: “Sama svoja podrška” jer je to bilo nešto što sam ja kroz godine morala da savladam – Trening postani sama svoja najveća podrška – ojačaj svoju rezilijentnost

Photo by Natalie Grainger on Unsplash

>
Copy link
Powered by Social Snap