Pridružite nam se
na webinaru

Mindfulness u radu sa decom

Petak 29. Maj @ 19:00 – 20:00

Na ovom vebinaru govorićemo o tome šta je to Mindfulness-svesna pažnja, kako se ova praksa primenjuje u radu sa decom, koje konkretne oblasti ovaj program obuhvata i koje dobrobiti donosi deci, ali i onima koji rade sa decom.
Jedan deo vebinara biće posvećen i odgovorima na vaša pitanja.

Voditelj: Vesna Laković Pedagog, Mindfulness trener i TRE trener vežbi za otpuštanje tenzije, stresa i napetosti. U Novom Sadu, Vesna je dobro poznata po svom radu kao Mindfulness trener za decu & tinejdžere (na temelju metode Eline Snel Mindfulness Matters) i odraslih (na temelju Mindfulness Based Stress Reduction Programa). Započela je svoj put otkrivanja Mindfulness-a 2014., a od kraja 2015. ona vodi treninge, radionice jedan na jedan susrete za mnoge ljude na Balkanu kao i u inostranstvu gde je radila na Tajlandu u okviru New life foundation centra za oporavak od bolesti zavisnosti kao savetnik i voditelj radionica.

Podelite i pridružite nam se besplatno!

Želite da se pridružite našem sledećem vebinaru?

Podržite našu misiju sa vašom donacijom!

webinar replay

Webinar: “Mindfulness u radu sa decom”

Na ovom vebinaru govorićemo o tome šta je to Mindfulness-svesna pažnja, kako se ova praksa primenjuje u radu sa decom, koje konkretne oblasti ovaj program obuhvata i koje dobrobiti donosi deci, ali i onima koji rade sa decom.Jedan deo vebinara biće posvećen i odgovorima na vaša pitanja. Link za prijavu za učešće za sledeće webinare: https://mindfulnesscorner.com/nasa-ponuda/pridruzite-nam-se-na-vebinaru/ Voditelj: Vesna LakovićPedagog, Mindfulness trener i TRE trener vežbi za otpuštanje tenzije, stresa i napetosti. Trenutno u edukaciji za trenera samo-saosećanja.U Novom Sadu, Vesna je dobro poznata po svom radu kao Mindfulness trener za decu & tinejdžere (na temelju metode Eline Snel Mindfulness Matters)…

Inspirativne priče- rezilijentnost u hroničnim bolestima webinar

Monday 18 May @ 18:00 – 19:30 Imamo veliku čast da vam predstavimo našu gošću koja će podeliti sa vama deo svoje inspirativne priče o njenoj istrajnosti i rezilijentnosti u borbi sa teškom bolešću. Biljana Despotović Taylor je master pedagog koji od 2013. godine živi i radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Bila je angažovana na različitim poslovima u okviru vaspitno-obrazovnog sistema u Abu Dabiju: od rada u predškolskoj grupi, preko učiteljske pozicije u osnovnoj školi,saradnika u defektološkoj grupi, do profesora moralnog obrazovanja na srednjoškolskom nivou. U svom radu kad god je to moguće koristi osnove Mindfulness-a sa kojim se upoznala…

Kako negovati samo-saosećanje u životnim krizama?

Saosećajnost podrazumeva našu sposobnost da prepoznamo da drugi ljudi pate,prolaze kroz težak period, te da reagujemo na to kroz naš osećaj brige i imamo potrebu da uradimo nešto da toj osobi pomognemo. Saosećanje takođe podrazumeva to da osobi nudimo naše razumevanje i brigu, umesto osude i kritike.
Samo-saosećanje podrazumeva ponašanje na isti način ali prema nama samima kada prolazimo kroz težak period, kada smo doživeli neuspeh ili poraz ili smo nezadovoljni sobom. Umesto ignorisanja, kritikovanja, osuđivanja sebe , nudimo sebi razumevanje, brigu i saosećanje kada nama je teško.

Stres reakcije u vremenu Covid 19 – Dr sc. med Sarah Zorica Mitić

Na ovom vebinaru ugostićemo dr spec. med Saru Zoricu Mitić koja će govoriti o temi stresa, našim reakcijama na stres i traumu i upoznaće vas sa nekim od načina kako možete sebi da pomognete u ovoj situaciji kroz praktične tehnike koje vam mogu pomoći u svakodnevnom životu iz ugla telesno orijentisanih pravaca terapije.

Mindfulness i prihvatanje neprijatnih osećanja

Na ovom vebinaru govorićemo o tome šta je to Mindfulness-svesna pažnja, kako nam ova praksa može pomoći u boljem prepoznavanju i prihvatanju neprijatnih osećanja i podelićemo sa vama neke od vežbi koje vam mogu pomoći u ovom procesu. Jedan deo vebinara biće posvećen i odgovorima na vaša pitanja.

Želite da budete deo naše zajednice?

>
Copy link
Powered by Social Snap