Inspirativne priče- rezilijentnost u hroničnim bolestima webinar

Imamo veliku čast da vam predstavimo našu gošću koja će podeliti sa vama deo svoje inspirativne priče o njenoj istrajnosti i rezilijentnosti u borbi sa teškom bolešću.

Biljana Despotović Taylor je master pedagog koji od 2013. godine živi i radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Bila je angažovana na različitim poslovima u okviru vaspitno-obrazovnog sistema u Abu Dabiju: od rada u predškolskoj grupi, preko učiteljske pozicije u osnovnoj školi,saradnika u defektološkoj grupi, do profesora moralnog obrazovanja na srednjoškolskom nivou. U svom radu kad god je to moguće koristi osnove Mindfulness-a sa kojim se upoznala zahvaljujući Vesni Laković.

Četiri godine nakon napornog rada na izgradnji karijere, Biljana u dvadeset devetoj godini saznaje da boluje od onoga za šta se verovalo da se dešava uglavnom starijim ženama. Uprkos redovnim ginekološkim pregledima, dobija dijagnozu invaznog karcinoma grlića materice, i od tada se trudi da stane na kraj ovoj opakoj bolesti.

Čita, unapređuje svoje znanje, i pomoć traži u nekoliko svetskih centara, kombinujući konvencionalne tretmane sa različitim tehnikama psihološke podrške.

I danas je u procesu lečenja, a govoriće o načinu na koji se bori sa stresom kao i o rezilijentnosti koja joj je pomogla da gleda unapred uprkos brojnim preprekama.

Ovaj webinar nema za cilj da odgovori učesnicima na pitanja medicinske prirode, već da osnaži, da inspiraciju i na neki način pomogne onima koji se suočavaju sa sličnim problemima ili onima koji u svom bliskom okruženju imaju ljude koji se bore sa sličnim zdravstvenim problemima.

>
Copy link