TRE – vežbe za otpuštanje napetosti i stresa

Pozivamo vas da se pridružite na TRE (tension, stress release exercises – vežbe za otpuštanje tenzije, stresa) grupnom susretu u co-working prostoru Space girls 29. oktobra od 18-20h.

Šta je TRE?

Osnovna dobrobit:

Učenje osnovnih tehnika i TRE vežbi koje možemo da primenimo u cilju smirenja u stresnim, emocionalnim i izazovnim situacijama.

TRE je skraćenica za stress, tension and trauma release exercises. Ove vežbe su zasnovane na jednostavnoj ideji, podržanoj istraživanjem, da su stres i tenzija psihološka i fizička pojava.

TRE je set od 7 fizičkih vežbi koje u sigurnim uslovima aktiviraju prirodni refleksni mehanizam trešenja i vibracije koji oslobađa mišić od tenzije, smirujući nervni sistem. Kada je ovaj mišićni refleks trešenja/vibracije aktiviran u sigurnom okruženju, telo je ohrabreno da se vrati u balans.

Dobrobiti za učesnike:

 • Osvešćivanje različitih ličnih odgovora na stres u svakodnevnom životu
 • Učenje i vežbanje kako raditi 7 TRE vežbi na pravilan način
 • Upoznavanje i uvežbavanje koncepta samoregulacije kroz ove vežbe
 • Bolje povezivanje sa telom i otpuštanje tenzije i stresa koji se nalaze u telu

Sadržaj treninga:

 • Kratka teorija o odgovorima na stres i o konceptu samoregulacije
 • Demonstracija TRE vežbi od strane trenera za celu grupu
 • Grupno vežbanje TRE-a
 • Razgovor sa grupom nakon vežbe i davanje saveta kako koristiti TRE kao samopomagački metod u svakodnevnom životu

Voditelj susreta:

Vesna Laković, dipl. pedagog, master menadžer u obrazovanju, od 2015. godine radi kao Mindfulness trener za decu, mlade i odrasle u okviru Mindful centra čiji je i osnivač.
Njeno iskustvo uključuje i višegodišnji angažman u nevladinom sektoru, rad u omladinskom centru u Sloveniji, kao i na Tajlandu u okviru centra za oporavak od bolesti zavisnosti New life foundation kao savetnik i voditelj radionica.

Od 2019. zajedno sa svojim partnerom osniva Shiftmindful centar u okviru kog promovišu brigu o mentalnom zdravlju, prevenciju sagorevanja i saosećajnog zamora i kroz online programe, a od 2019. je prvi sertifikovani TRE provajder vežbi za otpuštanje tenzije, stresa i traume u Novom Sadu.

0MESTO održavanja:
Space girls, Kosovska 26, Novi Sad
PRIJAVE PUTEM MEJLA:
[email protected]

Odlicno iskustvo sa TRE vezbama, mnogo su mi pomogle da se opustim! Sve preporuke!!!☺☺☺💗🤗

Dragana Obradović

Dragana Obradović

Mindfulness,kao i TRE vezbe, vrednujem kao vrlo vazno i lepo iskustvo. Zahvalna sam voditeljki Vesni na negujucem pristupu kojim je uz znanje i humor uspesno prenela divnu praksu brige o sebi.

Jovana Jocić

Jovana Jocić

Apply now

29. oktobra od 18-20h
Cena susreta je 35 eura ako se odlučite da nam se pridružite samo jednom, ako se odlučite da uzmete paket koji podrazumeva 4 susreta, cena je 25 eura po susretu odnosno ukupno 100 eura.

Ako niste iz Novog Sada, a želeli biste da se probate TRE vežbe, pošaljite mi mejl na: [email protected] kako biste se priključili online grupi.

Like to join the workshop?

Fill in our application form or send an email to [email protected] and we will get in contact with you.

 • Potrebno je da popunite prijavu nakon slanja mejla, kako biste rezervisali svoje mesto s obzirom da je broj učesnika ograničen.
 • Vaše mesto je rezervisano nakon uplate.
 • Na susret možete poneti svoju joga prostirku ili vam mi možemo ustupiti našu (obavezno napomenuti u prijavi).
 • Važno je da ste udobno obučeni – trenerica, helanke, udobna majica, duks…
 • Ne konzumirajte alkohol pre susreta.

Want to know more about TRE?

We created an eBook where you can find all the answers to your questions. What is TRE, how can it benefit your team, where to start… and much more!

>
Scroll to Top
Copy link
Powered by Social Snap