Treninzi pažnje za tinejdžere i mlade Mindfulness Matters

U okviru Mindful centra od 1. marta održavaju se treninzi pažnje po metodi Eline Snel Mindfulness Matters za tinejdžere i mlade! 🙂

Treninzi su namenjeni tinejdžerima i mladima koji žele da unapređuju svoju pažnju i koncentraciju, uče kako da prepoznaju i prihvataju svoja osećanja, razvijaju socio-emocionalne veštine, unapređuju svoju komunikaciju, kreativnost i samopoštovanje.

KAKVI SU TO TRENINZI PAŽNJE I ČIME SE BAVE?

Program od 10 nedelja po kom radimo sa tinejdžerima i mladima se zove Mindfulness Matters i kreiran je od strane Eline Snel koja je prva u Evropi počela da se bavi primenom Mindfulness-a u radu sa decom i tinejdžerima u školama, vrtićima i u privatnoj praksi. Njen program se zasniva na izvornom program Džon Kabat Zina (Mindfulness Based Stress Reduction Program) za odrasle, posebno prilagođenom deci i tinejdžerima uzrasta od 5 do 19 godina (mada se može primenjivati i sa mladima do 25 godina). Njene knjige: “Sitting still like a frog” za roditelje dece mlađih uzrasta, kao i “Breath through this” za roditelje tinejdžera su prevedene na 27 jezika, a njeni programi se realizuju širom sveta. Programe vode treneri koji su diplomirali na Academy for Mindful Teaching.
Više o programu: https://www.youtube.com/watch?v=u54JTNYjGt0

Tinejdžeri i mladi se tokom trajanja treninga bave temama: pažnje i koncentracije, svesnosti tela i pokreta, čula i percepcije, prepoznavanjem osećanja i njihovog prihvatanja, razvoja mašte, saosećajnosti u odnosu na sebe i druge, samopoštovanjem, komunikacijom, stresom, strpljenjem itd.
Kroz razgovor, vežbe pažnje, pokreta, priča, i mnogih drugih zanimljivih aktivnosti treniramo našu pažnju.

KOJIM UZRASTIMA SU TRENINZI NAMENJENI?

U martu su u ponudi treninzi za dve uzrasne grupe:
14-18
19-25 godina

Zastupljen je rad u malim grupama a za zainteresovane učesnike, postoji mogućnost individualnih treninga.

Program je posebno pogodan za tinejdžere, mlade osobe koji se bave sportom, muzikom.

KADA SE ODRŽAVAJU RADIONICE?

-Susreti cetvrtkom od 20-21:30h u trajanju od 10 nedelja:
Odnosno od 1. marta do 3. maja.
-Još jedan termin susreta za drugu grupu će biti naknadno utvrđen sa prijavljenim učesnicima.

Sa svim zainteresovanim osobama imamo razgovor pre početka programa. Sa učesnicima mlađeg uzrasta potrebno je prisustvo roditelja na razgovoru.

Pored redovnih susreta tokom 10 nedelja, uz program se dobija i CD sa 11 vežbi pažnje.Vežbe pažnje su u trajanju okvirno 10-20 minuta i važno je da se rade svakodnevno. Preporučena literatura za roditelje tinejdžera jesu knjige: „Sitting still like a frog“ i „Breath through this“ autorke Eline Snel.

KOJA JE CENA TRENINGA?

Cena treninga je 6500 dinara za obe uzrasne grupe i uključuje:
– Trening u trajanju od 10 nedelja susreti jednom nedeljno u trajanju od 1h i 30 minuta
-CD sa 11 vežbi pažnje kao i radnu svesku sa domaćim zadacima na nedeljnom nivou koju učesnici rade samostalno

Plaćanje se vrši u okviru dve rate, na početku treninga i nakon mesec dana od početka treninga.

Za prijave kao sva dodatna pitanja o treningu pišite nam na: mindful.kutak@gmail.com

Nakon prijave kontaktiraćemo vas zarad zakazivanja razgovora. 🙂

Prijave su otvorene do 27. februara!

Voditelj treninga:

Vesna Laković dipl. pedagog, master menadžer u obrazovanju, sertifikovani međunarodni Mindfulness instruktor za odrasle,kao i sertifikovani voditelj programa Mindfulness Matters za decu i mlade po metodologiji Eline Snel Eline Snel – Academy for Mindful Teaching.
U okviru Familylab Srbija članice svetske asocijacije Familylab radi kao obrazovni koordinator. U internacionalnom centru za lični razvoj i oporavak od bolesti zavisnosti New Life Foundation sa Tajlanda je u različitim periodima tokom godine anagažovana kao life coach. Volonter/mentor je u okviru World Peace Initiative organizacije koja se bavi promocijom mindfulness i meditacije.
Autor je različitih treninga, radionica iz oblasti ličnog razvoja, mentalnog zdravlja i neformalnog obrazovanja u radu sa decom, mladima i odraslima

Related Articles

>
Copy link