Treninzi pažnje za decu po metodi Mindfulness Matters

U Mindful centru od 22. februara održavaju se treninzi pažnje po metodi Eline Snel Mindfulness Matters u okviru dve uzrasne grupe od 8-11 i 12-14 godina !

Treninzi su namenjeni deci koja žele da unapređuju svoju pažnju i koncentraciju, uče kako da prepoznaju i prihvataju svoja osećanja, razvijaju socio-emocionalne veštine, svoju maštu, kreativnost i samopoštovanje.

KAKVI SU TO TRENINZI PAŽNJE I ČIME SE BAVE?

Program od 8-10 nedelja po kom radimo sa decom i tinejdžerima se zove Mindfulness Matters i kreiran je od strane Eline Snel koja je prva u Evropi počela da se bavi primenom Mindfulness-a u radu sa decom i tinejdžerima u školama, vrtićima i u privatnoj praksi. Njen program se zasniva na izvornom program Džon Kabat Zina (Mindfulness Based Stress Reduction Program-Program za smanjenje i redukciju stresa) za odrasle, posebno prilagođenom deci i tinejdžerima uzrasta od 5 do 19 godina (mada se može primenjivati i sa mladima do 25 godina). Njene knjige: “Sitting still like a frog” za roditelje dece mlađih uzrasta, kao i “Breath through this” za roditelje tinejdžera su prevedene na 27 jezika, a njeni programi se realizuju širom sveta. Programe vode treneri koji su diplomirali na Academy for Mindful Teaching.
Više o programu: https://www.youtube.com/watch?v=u54JTNYjGt0

Deca se tokom trajanja treninga bave temama: pažnje i koncentracije, svesnosti tela i pokreta, čula i percepcije, prepoznavanjem osećanja i njihovog prihvatanja, razvoja mašte, saosećajnosti u odnosu na sebe i svoje vršnjake, samopoštovanjem itd. Kroz razgovor, vežbe pažnje, pokreta, priča, crtanja, igre i mnogih drugih zanimljivih aktivnosti treniramo našu pažnju.

KOJIM UZRASTIMA SU TRENINZI NAMENJENI?

Od 22. februara održavaju se i treninzi za uzrasnu grupe od 8-11 i 12-14 godina.

Zastupljen je rad u malim grupama a za zainteresovane učesnike, postoji mogućnost individualnih treninga.

Program je posebno pogodan za decu i tinejdžere koji se bave sportom, muzikom.

KADA SE ODRŽAVAJU RADIONICE?

Tacno vreme odrzavanja radionica ce se naknadno utvrditi sa prijavljenim ucesnicima.

Sa decom uzrasta od 8-11 godina trening traje 8 nedelja, a sa decom uzrasta od 12-14 trening traje 10 nedelja.

Veoma je važna uključenost roditelja, te se sa svim zainteresovanim pre početka treninga održava razgovor o programu.

Voditelji zadržavaju pravo da ukoliko procene da motivisanost roditelja nije adekvatna da predlože da se dete uključi u neki od narednih treninga kada će roditelj imati više vremena da isprati program.

Pored redovnih susreta tokom 8 ili 10 nedelja uz program se dobijaju i 11 vežbi pažnje u mp3 formi i kratkim izveštajem od strane voditelja nakon svake radionice o tome šta je rađeno na susretu. Vežbe pažnje su u trajanju okvirno 10ak minuta i važno je da ih deca rade svakodnevno i u ovom se ogleda podrška roditelja tokom trajanja treninga. Deca takođe dobijaju i kratke “domaće zadatke” na nedeljnom nivou, koje rade samostalno ili uz pomoć roditelja. Preporučena literatura za roditelje dece: „Sitting still like a frog“ autorke Eline Snel.

KOJA JE CENA TRENINGA?

Cena treninga je 4500 dinara za decu uzrasta od 8-11 godina i uključuje:
– Trening u trajanju od 8 nedelja susreti jednom nedeljno u trajanju od 1h.
– 11 vežbi pažnje u mp3 formi, domaće zadatke za decu na nedeljnom nivou, kao i nedeljne izveštaje za roditelje.

Cena treninga za decu uzrasta od 12-14 godina je 5500 dinara i ukljucuje:
-Trening u trajanju od 10 nedelja susreti jednom nedeljno u trajanju od 1 i 30h.
– 11 vežbi pažnje u mp3 formi, domaće zadatke za decu na nedeljnom nivou, kao i nedeljne izveštaje za roditelje.

Za prijave kao i dodatnim informacijam o treningu pišite nam na: mindful.kutak@gmail.com
Prijave su otvorene do 20. februara!

Voditelj treninga:

Vesna Laković dipl. pedagog, master menadžer u obrazovanju, sertifikovani međunarodni Mindfulness instruktor za odrasle,kao i sertifikovani voditelj programa Mindfulness Matters za decu i mlade po metodologiji Eline Snel Eline Snel – Academy for Mindful Teaching.
U okviru Familylab Srbija članice svetske asocijacije Familylab radi kao obrazovni koordinator. U internacionalnom centru za lični razvoj i oporavak od bolesti zavisnosti New Life Foundation sa Tajlanda je u različitim periodima tokom godine anagažovana kao life coach. Volonter/mentor je u okviru World Peace Initiative organizacije koja se bavi promocijom mindfulness i meditacije.
Autor je različitih treninga, radionica iz oblasti ličnog razvoja, mentalnog zdravlja i neformalnog obrazovanja u radu sa decom, mladima i odraslima

Related Articles

>
Copy link