Trening: “Mindfulness i upravljanje emocijama”

Pozivamo vas na trening “Mindfulness i upravljanje emocijama” 24. marta u Novom Sadu!

ORGANIZATORI:

Mindful centar-udruženje za decu, mlade i porodicu https://mindfulnesscorner.com/ i Centar za razvoj veština Od ljubavi se raste https://www.odljubaviseraste.com/

KOME JE OVAJ TRENING NAMENJEN?

Trening je namjenjen svima koji žele da postignu emocionalni balans vezbajući svesno usmeravanje pažnje i sposobnost prepoznavanja i upravljanja emocijama. Integrativni pristup Mindfulness-a i emocionalne pismenosti doprinosi poboljšanju mentalnog zdravlja i kreiranju kvalitetnijih odnosa u privatnom i profesionalnom životu. Ovaj trening donosi značajne dobrobite svima čija profesija zahteva emocionalnu stabilnosti i fokusiranost. Učesnici mogu da očekuju da će kroz sve vežbe proći iskustveno i da će moći kasnije da ih primenjuju u svom ličnom razvoju i svakodnevnom životu.

Oblasti kojima ćemo se baviti tokom treninga:
-Emocije i emocionalna pismenost
-Funkcionalne i nefunkcionalne emocije
-Mindfulness-svesnost emocija i misli
-Razvoj saosećanja i samopoštovanja
-Mindfulness meditacije

Svi učesnici dobijaju radni materijal kao i uverenje o učešću na treningu.

MESTO I VREME:
Trening se održava u prostorijama Mindful centra, u ulici Save Ljubojeva br. 9 u Novom Sadu.
Vreme: 10:00 – 16:00h.

CENA treninga je 4000 dinara, za prijave u paru ili grupi cena je 3500 dinara po osobi.

PRIJAVA:
Prijave na trening možete izvršiti putem e-mail adrese mindful.kutak@gmail.com. Broj učesnika na treningu je ograničen.

ŠTA JE MINDFULNESS?

Mindfulness je veoma moćna praksa treniranja naše pažnje. Treniranjem naše pažnje uz pomoć Mindfulness-a mi učimo kako da budemo prisutni ovde i sada. Usmeravanjem pažnje na unutrašnja i spoljašnja iskustva bez prosuđivanja, prihvatanje tih iskustava bez pokušaja da ih promenimo, potisnemo ili zaustavimo. Mindfulness vežbe pomažu da postanemo svesni sopstvenih emocija “na licu mesta” bez njihovog potiskivanja ili njihovog preovladavanja našim ponašanjem. Vezbajući svesno usmeravanje pažnje mi učimo kako da pravovremeno reagujemo u različitim situacijama koje mogu biti emotivno zahtevne za nas, što utiče na poboljšanje našeg mentalnog zdravlja kao i odnosa sa drugim ljudima.

ŠTA JE EMOCIONALNA PISMENOST?

Emocionalna pismenost je pojam koji je skovao transakcioni analitičar Klod Štajner (Claude Stainer) i on znači prepoznavati sopstvena osećanja, kao i osećanja drugih ljudi, znati koliko su te emocije snažne i šta je to što ih uzrokuje. Takođe, to znači upravljati svojim emocijama, odnosno znati kako, kada i gde izražavati svoje emocije i znati kako one utiču na druge. Emocionalna pismenost nam pruža veću ličnu moć i poboljšava kvalitet odnosa sa drugima kako u privatnom tako i u poslovnom životu.

VODITELJI TRENINGA:

Sanja Stanković je master sociologije. Sertifikovana je za rad iz oblasti transakcione analize, organizacijske transakcione analize, emocionalne pismenosti kao i za grupni rad sa parovima. Jedan je od osnivača Centra za razvoj veština “Od ljubavi se raste” u okviru koje vodi treninge i radionice iz oblasti mentalnog zdravlja.. Autor je brojnih treninga iz oblasti ličnog i profesionalnog rasta i razvoja. Poseduje višegodišnje profesionalno iskustvo u državnom, privatnom i civilnom sektoru. Socijalni je aktivista. Veruje da možemo istinski da napredujemo samo ukoliko radimo ono što volimo, ili naučimo kako da volimo ono što radimo.

Vesna Laković dipl. pedagog, master menadžer u obrazovanju, sertifikovani međunarodni Mindfulness instruktor za odrasle,kao i sertifikovani voditelj programa Mindfulness Matters za decu i mlade po metodologiji Eline Snel Eline Snel – Academy for Mindful Teaching.
U okviru Familylab Srbija članice svetske asocijacije Familylab radi kao obrazovni koordinator. U internacionalnom centru za lični razvoj i oporavak od bolesti zavisnosti New Life Foundation sa Tajlanda je u različitim periodima tokom godine anagažovana kao life coach. Volonter/mentor je u okviru World Peace Initiative organizacije koja se bavi promocijom mindfulness i meditacije.
Autor je različitih treninga, radionica iz oblasti ličnog razvoja, mentalnog zdravlja i neformalnog obrazovanja u radu sa decom, mladima i odraslima

Related Articles

>
Copy link