Radionica: “Mindfulness i prihvatanje neprijatnih emocija”

Mindful Centar udruženje za decu, mlade i porodicu vas poziva na radionicu: “Mindfulness i prihvatanje neprijatnih emocija” koja će se održati 26. juna u Novom Sadu.

Šta možete da očekujete od ove radionice?

Na ovoj radionici ćemo se upoznati sa osnovama Mindfulness prakse sa posebnim osvrtom na vežbe koje se odnose na prepoznavanje i prihvatanje neprijatnih emocija. Vežbe ovog tipa imaju za cilj da nam pomognu da prepoznajemo naše različite emocije, da smireno reagujemo u stresnim i izazovnim situacijama, učimo kako da ih prihvatamo a ne potiskujemo, ignorišemo i ne bivamo impulsivno vođeni od strane naših neprijatnih emocija.

Kome je namenjena ova radionica?

Radionica je namenjen svima koji žele da rade na svom ličnom razvoju u cilju razvoja veština koji im mogu pomoći u postizanju smirenosti u svakodnevnom životu, prepoznavanju svojih i tuđih osećanja i adekvatnog prihvatanja ovih osećanja (i prijatnih i neprijatnih) i građenja saosećajnih odnosa sa okolinom. Kao i svima onima koji žele da se upoznaju sa Mindfulness praksom.

Oblasti kojima ćemo se baviti tokom radionice:

-Šta je to Mindfulness? Teorijski osvrt na Mindfulness praksu
-Iskustvene vežbe u cilju prepoznavanje emocija (prijatne i neprijatne emocije)
-RAIN vežba-prihvatanje neprijatnih emocija

Šta je to Mindfulness (Svesna pažnja)?

Mindfulness je veoma moćna praksa treniranja naše pažnje. Treniranjem naše pažnje uz pomoć Mindfulness-a mi učimo kako da budemo prisutni ovde i sada. Usmeravanjem pažnje na unutrašnja i spoljašnja iskustva bez prosuđivanja, prihvatanje tih iskustava bez pokušaja da ih promenimo, potisnemo ili zaustavimo. Ova praksa je moćna jer nam pomaže da naučimo kako da se zaustavimo u našim preteranim razmišljanjima, brigama, mislima o prošlosti, budućnosti i svemu onome što nas odvlači od našeg neposrednog iskustva u sadašnjosti i izaziva stres i neprijatna osećanja u nama .

Osoba zaslužna za popularizaciju Mindfulness-a je profesor doktor emeritus Džon Kabat Zin koji je krajem sedamdesetih godina kreirao osmonedeljni program koji se naziva Mindfulness Based Stress Reduction Program (MBSR) koji se pokazao posebno uspešnim u oblastima smanjenja stresa i anksioznosti. Vremenom Mindfulness dobija sve veći značaj u poljima medicine, psihologije i obrazovanja, sa ciljem primene u oblasti povećanja pažnje i poboljšanja mentalnog zdravlja, a danas su učesnici Mindfulness treninga osobe najrazličitijih potreba.

Mesto i vreme održavanja radionice:

Radionica se održava 26. juna u Novom Sadu u trajanju od 18-20:30h u prostorijama Mindful centra.

Cena radionice:

Cena radionice je 1500 dinara za prijave do 21. juna kao i za bivše učesnike Mindfulness programa, nakon čega je cena 1800 dinara.

Način prijave:

Ukoliko ste zainteresovani za učešće neophodno je da pošaljete prijavu sa svojim imenom i prezimenom kao i brojem telefona na: mindful.kutak@gmail.com Broj učesnika na radionici je ograničen.

Voditelj radionice:

Vesna Laković dipl. pedagog, master menadžer u obrazovanju, sertifikovani međunarodni Mindfulness instruktor za odrasle,kao i sertifikovani voditelj programa Mindfulness Matters za decu i mlade po metodi Eline Snel.
U centru za Mindfulness u Amsterdamu završila je trening: „Mindful Self-Compassion” (Svesno samo-saosećanje) i svoj dalji rad u oblasti Mindfulness-a planira da posveti kreiranju programa i praktikovanja pristupa svesnog samo-saosećanja za decu, mlade i odrasle.
U okviru Familylab Srbije članice svetske asocijacije Familylab radi kao obrazovni koordinator.U okviru svetske mirovne organizacije World Peace Intiative sa Tajlanda volonterski je angažovana kao mentor na programu Peace revolution koji se bavi promocijom mindfulness-a i meditacije.
Autor je različitih treninga, radionica iz oblasti ličnog razvoja, mentalnog zdravlja i neformalnog obrazovanja u radu sa decom, mladima i odraslima.

Related Articles

>
Copy link