Mindfulness Corner – O nama 🙂

Vesna Laković van Kempen


Po obrazovanju sam diplomirani pedagog, master menadžer u obrazovanju. Od svoje 17-te godine uključena sam u rad nevladinog sektora kroz rad sa vulnerabilnim grupama, angažovana u oblastima mentalnog zdravlja, neformalnog obrazovanja na nacionalnom i internacionalnom nivou. 

2015. sam počela da vodim treninge svesne pažnje, radionice i programe za decu, mlade i odrasle u Srbiji i regionu. Završila sam obuku za Mindfulness trenera u Sloveniji 2015., a godinu kasnije sam postala i Mindfulness trener za decu i mlade sa praksom zasnovanom na metodi Mindfulness Matters autorke  Eline Snel. Jedna sam od prvih trenera Mindfulness-a za odrasle u našoj zemlji, a prvi sam sertifikovani trener za decu i tinejdžere u Srbiji.

Vesna Lakovic van Kepmen
Mindfulness Corner
Mindfulness Corner

Nastavila sam svoju specijalizaciju u oblasti Mindfulness-a završivši kurseve iz različitih oblasti: Svesno samo-saosećanje (Mindful self-compassion), program koji za cilj ima razvoj samo-saosećanja i prevenciju od sagorevanja i saosećajnog zamora, program Svesnog liderstva (Mindful leadership).

Vremenom se upoznajem i sa drugim praksama i pristupima koje postaju deo mog rada, vrednostima pedagoga Jespera Jula završiviši obuke podržane od strane Familylab asocijacije, uvod u konstruktivističku psihoterapiju, TRE- vežbe za otpuštanje tenzije, stresa i traume, Points of you coaching metodu.

Mindfulness Corner
Mindfulness Corner

Periodu između 2017. i 2018. provela sam na Tajlandu radeći kao savetnik i Mindfulness facilitator u New life foundation, zajednici za oporavak od bolesti zavisnost, traume i saogrevanja. Od 2019. sam jedna je od prvih sertifikovanih TRE instruktora u našoj zemlji (vežbe za otpuštanje tenzije, stresa i traume ). A trenutno sam u edukaciji za trenera Mindful self-compassion programa.

Tokom 2020. godine znatnu pažnju sam posvetila pisanju u okviru bloga, a ove godine objaviću i svoj prvi priručnik Mindfulness-a za odrasle.

Ceo moj život obeležen je vrednostima učenja, obrazovanja i pomaganja ljudima, s obzirom da dolazim iz porodice naklonjene prosveti i humanitarnom radu. Sada moj život karakterišu i vrednosti kao što su ranjivost, hrabrost i samo- saosećanje jer sam na putu svog ličnog razvoja i karijere, prolazila kroz brojne uspone i padove. Težim putem sam naučila važnost lekcije kako da ne zapostavim sebe, dok brinem o drugima. Danas je moja misija da osnažim druge da budu iskreniji, saosećajniji i hrabriji u odnosu sa sobom i drugima.

Mindfulness Corner

Andre i Vesna su i poslovni i emotivni partneri. Iako dolaze iz različitih kultura, strast, posvećenost i predanost onome što rade je nešto što oboje dele.

U februaru 2019, ona i njen partner Andre van Kempen udružuju svoje snage kako bi promovisali razvoj svesne pažnje (mindfulness-a), saosećanja i rezilijentnosti (otpornosti) i radili na prevenciji sagorevanja i saosećajnog zamora kroz psiho-edukativne onlajn programe sa grupama i pojednicima. Andre i Vesna su se upoznali na Tajlandu gde su oboje radili, Vesna kao savetnik i Andre kao marketing menadžer u New life foundation zajednici.

Andre Van Kempen

André van Kempen

Already my whole life, I’m seeking to solve challenges in a creative way. In 2005 I founded my first company, and in 2009 I founded together with my old companion Wim La Haye Techtwo, now known as Blue Bird Day. Proudly I can say they are two years in a row, awarded the number 1 e-commerce agency in the Emerce top 100 of the Netherlands.

Staring in the recession in the deep competitive red ocean of web-development wasn’t easy. However, the great thing was, it taught me to see failure as an opportunity to learn and grow; it allowed me to celebrate victories and to create a culture where we inspire each other by example. Unfortunately enough in 2016, I needed to discover the hard way that something was missing; the stress and lack of purpose burned me out and revealed my years of substance abuse. I needed to make a shift, breaking my old habits and unhealthy patterns; I needed to re-connect with myself.

My journey guided me towards crazy things like; 10-days water fasting, 30 days Muay Thai boxing camp, 14-days in silence with monks, implementing scrum to invent a new menu in Balinese kitchen, becoming a Reiki Master and Theta healer, giving lectures and inspirational talks in co-working spaces, hosting brainstorms on the Gili islands, living the nomadic lifestyle and volunteering in a mindful addiction recovery community in Thailand.

Mindfulness Corner
Mindfulness Corner

While I was volunteering in Thailand, I met my wife and future business partner, so unusual circumstances, together with love, brought me to Serbia. Life here grounded me and made me aware of how I want to merge together my past 10 years of experience.

Going back to business life without being in contact with myself or totally switching to the world of personal development field was not the best idea as well.

So I founded Shiftmindful, which could help me bridge these two worlds together. Today I’m using my business knowledge in sales, marketing and IT as well as my experience and wisdom I gained from mindfulness and compassion.

Andre i Vesna kombinuju dva sveta – online i offline sa ciljem da je znanje dostupno svima – svuda.

A.K.A.. Just a crazy couple who will make a difference! 🙂

What they say about us

2020

svesna pažnja i kontrola stresa

Dare to Connect

Kids workbook

Man Circle Novi Sad

Scaling up your startup #2

2019

Free Masterclass

+700 viewers

Because we believed we achieved

Dare to be Human

Review Dare to be Human

Bammmmmm
yes we did!

And much more!!

>