Naši Volonteri

Upoznajte se sa našim sjajnim timom volotera i pročitajte kakva su iskustva imali sa Mindfulness-om.

 

 

kli.jpg
Lidija Ivanović

Lidija je apsolvent na Pravnom fakultetu i bivsa rukometašica, skoro godinu dana praktikuje mindfulness i zelja joj je da ga jednog dana uspesno primenjuje u radu sa sportistima.

“Mindfulness me je naučio da prvo primetim, a zatim i promenim način na koji razmišljam i reagujem, ali kao najvažniju lekciju, ipak bih izdvojila prihvatanje neprijatnih emocija. Takodje, mindfulness mi je dao odlične rezultate u sportu i ucinio moju igru mnogo boljom. Za mene, mindfulness predstavlja način života, jer uspevam svakodnevno da ga primenjujem u različitim situacijama, što je doprinelo da se kvaliteta mog života poboljša.”

 

 

 

123456
Božidar Radulović

Božidar je student informacionih tehnologija na PMF-u.  Volonter je u više organizacija i godinu dana se bavi mindfulnes meditacijama uz fokus na smanjenje stresa i anksioznosti. Motivisan je da podeli svoja iskustva i voli da radi sa ljudima.

“Sa mindfulnessom sam se prvi put sreo pre dve godine. Na početku sam bio skeptičan, pa sam hteo sam da istražim. Čuo sam o njegovim pozitivnim efektima u svakodnevnom životu. Nakon par sesija, kao i rada kod kuće, primetio sam da sam mnogo opušteniji, posebno u socijalnim situacijama. Koristim ga kao “oružje” u borbi protiv stresa, lenjosti i anksioznosti.”

 

 

 

28907675_10209043892893716_1366508232_n
Martina Fačara

Martina je završila desetonedeljni mindfulness trening i nastavila aktivno da primenjuje vežbe nakon treninga. Sada je volonter Mindful centra, a buduci da je poboljšala kvalitet svog života u mnogim aspektima zahvaljujući mindfulness vežbama, raduje se što će preneti deo svog iskustva sa učesnicima.

“Kroz mindfulnes trening u trajanju od 10 nedelja, uz vežbe i sjajan tim, kvalitet mog života je počeo da se menja. Naučila sam da u svakoj situaciji mogu da izaberem način na koji ću da reagujem, tako da mi se asertivna komunikacija poboljšala. Takođe, događaji i situacije, poput putovanja, razgovora sa bliskim ljudima i zagrljaja sa voljenom osobom su mnogo bogatiji kada im pristupam potpuno svesno.”

 

 

 

123456789
Pavlina Šepinski

Pavlina je motvisana da podeli svoje znanje i iskustvo o mindfulness-u kao volonterka Mindful centra, i nastavlja da se usavrsava posecujuci razlicite treninge iz oblasti mindfulness-a i meditacije.

“Kada sam se prvi put susrela sa mindfulness-om, nisam bila sigurna o čemu se radi, ali sam želela da isprobam nešto novo. Ono sto mi se najviše svidelo jesu vežbe pažnje posle kojih sam se osećala opuštenije. Na radionicama sam saznala za program koji mi je omogućio sticanje novih znanja o meditaciji, ali i druženje sa ljudima iz raznih zemalja. Deo dana koji odvajam za opuštanje i uživanje, za rad na sebi, je ono što mindfulness predstavlja za mene.”

 

 

 

Ivana
Ivana Mihajlov

Ivana je studentkinja psihologije na Filozofskom fakultetu. Prosla je desetonedeljni kurs mindfulnessa za vežbanje pažnje i fokusa i primenjuje ga u mnogim aspektima svog života duže od godinu dana.

“Sa mindfulness-om sam se susrela pre više od godinu dana. Što sam ga više primenjivala, to sam osetila da mi se kvalitet života iz dana u dan poboljšava. Mnogo se osećam zahvalnije i stabilnije od kad praktikujem svesnu pažnju. Pomoglo mi je u raznim stresnim situacijama, kao što su ispiti.”

 

 

 

43243252
Marina Marinkov

Marina živi i radi u Novom Sadu i student je PMF-a. Radi u par organizacija, ali se najvise predaje mindfulness-u. Volela bi da pomaze mladima, zavisnicima i ljudima sa traumama, a to bi najradije obavljala kroz mindfulness.

“Za mene, mindfulness predstavlja vreme koje odvajam za sebe, a koje smatram neophodnim uzimajući u obzir način života u ovom brzom i promenjivom svetu. Tu je kada mi treba mir, tu je za prihvatanje i razumevanje sebe i drugih, tu je za sve moje neshvatljive emocije. Mindfulness mi je pomogao da bolje upoznam i više zavolim sebe, ali i da ostvarim mir i spokoj.”

 

 

 

14444
Nemanja Sakač

Nemanja je student Biomedicinskog inzenjerstva na FTN-u. Pored bavljenja mindfulness-om, u slobodno vreme peva u horu AKUD “Sonja Marinkovic” i volontira u humanitarnom klubu “Leo klub Neoplanta”.

Došao sam na radionice mindfulnessa sa velikim očekivanjima i idejama. Iako smatram da sam oduvek bio veoma samosvestan, moja želja za samoispunjenjem je prevazilazila okvire stvarnosti. Praktikovanjem mindfulnessa naučio sam da svoju pažnju usmeravam na sadašnji trenutak, da izgradim osećaj zahvalnosti za ono što imam i prihvatim svoja osećanja za ono što jesu, bez osude.

 

 

Related Articles

>
Copy link