Uvod u Mindfulness-trening svesne pažnje

Pozivamo vas na trening: “Uvod u Mindfulness-trening svesne pažnje“ koji će se održati 26. februara u Novom Sadu, u organizaciji Mindful centra!
KOME JE NAMENJEN OVAJ TRENING?

Ovaj trening je namenjen svima koji žele da rade na poboljšanju svoje pažnje, koncentracije i fokusa, prilikom učenja, obavljanja posla, svakodnevnih aktivnosti koje od nas zahtevaju smirenost, staloženost i u privatnim i profesionalnim međuljudskim odnosima. Ovaj trening donosi značajne dobrobiti svima čija profesija zahteva emocionalnu stabilnost i fokus, kao i studentima zarad poboljšanja pažnje i koncentracije tokom učenja, roditeljima u odnosima sa decom i partnerom, ali i svima onima koji žele da rade na svom ličnom razvoju vežbajući svesno usmeravanje pažnje (Mindfulness). Svim zainteresovanim osobama koje žele da se upoznaju sa Mindfulness-om.

ŠTA MOŽETE DA OČEKUJETE OD OVOG TRENINGA?

Na treningu ćemo se usmeriti neke od osnovnih mindfulness vežbi: vežbe usmerene na jačanje pažnje i koncentracije, prepoznavanja emocija, “uključivanje” rada svih čula, vođenih mindfulness meditacija i vizualizacija.
Učesnici mogu da očekuju da će kroz sve vežbe proci iskustveno i da će moći kasnije da ih primenjuju u svom svakodnevnom zivotu .

MESTO I VREME ODRŽAVANJA TRENINGA:

Trening traje od 11-15:30h, a mesto održavanja je u Mindful centru koji se nalazi u ulici Banović Strahinje br. 18 u Novom Sadu.

CENA TRENINGA:

Cena treninga je 2500 dinara za uplate do 20. februara, nakon čega je cena 3000 din. Takođe ukoliko dolazite u paru, cena je 2500 dinara po osobi. Učesnicima je tokom radionice obezbeđen radni materijal.

NAČIN PRIJAVE:

Ukoliko ste zainteresovani za učešće neophodno je da pošaljete prijavu sa svojim imenom i prezimenom kao i brojem telefona na: mindful.kutak@gmail.com Broj učesnika na treningu je ograničen.

ŠTA JE TO MINDFULNESS (SVESNA PAŽNJA)?

Mindfulness je veoma moćna praksa treniranja naše pažnje. Treniranjem naše pažnje uz pomoć Mindfulness-a mi učimo kako da budemo prisutni ovde i sada. Usmeravanjem pažnje na unutrašnja i spoljašnja iskustva bez prosuđivanja, prihvatanje tih iskustava bez pokušaja da ih promenimo, potisnemo ili zaustavimo. Ova praksa je moćna jer nam pomaže da naučimo kako da se zaustavimo u našim preteranim razmišljanjima, brigama, mislima o prošlosti, budućnosti i svemu onome što nas odvlači od našeg neposrednog iskustva u sadašnjosti i izaziva stress i neprijatna osećanja u nama .

Osoba zaslužna za popularizaciju Mindfulness-a je profesor doktor emeritus Džon Kabat Zin koji je krajem sedamdesetih godina kreirao osmonedeljni program koji se naziva Mindfulness Based Stress Reduction Program (MBSR) koji se pokazao posebno uspešnim u oblastima smanjenja stresa i anksioznosti. Vremenom Mindfulness dobija sve veći značaj u poljima medicine, psihologije i obrazovanja, sa ciljem primene u oblasti povećanja pažnje i poboljšanja mentalnog zdravlja, a danas su učesnici Mindfulness treninga osobe najrazličitijih potreba.

Poslednjih trideset godina, brojna empirijska istraživanja iz oblasti psihologije, neurologije i medicine su potvrdila dobrobiti redovnog vežbanja naše svesne pažnje.

Naučna istraživanja su dokazala da praktikovanje mindfulness-a u svakodnevnom životu donosi sledeće rezultate:

povećana pažnja i memorija
smanjenje hiperaktivnog i impulsivnog ponašanja
povećana sposobnost “samoumirivanja” (self-calming)
razvoj socijalnih veština
razvoj saosećajnosti i brige za druge
smanjenje anksioznosti i depresije
povećan osećaj smirenosti i relaksacije
povećano samopoštovanje
poboljšanje kvaliteta sna

Voditelj treninga:

Vesna Laković dipl. pedagog, master menadžer u obrazovanju, sertifikovani međunarodni Mindfulness instruktor za odrasle,kao i sertifikovani voditelj programa Mindfulness Matters za decu i mlade po metodologiji Eline Snel.
Koordinatorka je na projektu Peace revolution Srbija svetske mirovne organizacije World Peace Intiative sa Tajlanda u okviru koje se bavi promocijom mindfulness-a i meditacije. U okviru Familylab Srbije članice svetske asocijacije Familylab radi kao obrazovni koordinator.
Autor je različitih treninga, radionica iz oblasti ličnog razvoja, mentalnog zdravlja i neformalnog obrazovanja u radu sa decom, mladima i odraslima

You may also like

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
Share via
Copy link
Powered by Social Snap