Grupni treninzi i radionice za odrasle: 

Samostalno ili u saradnji sa kolegama stručnjacima iz različitih oblasti, kreiramo radionice, treninge i obuke na teme:

  • Osmonedeljnih Mindfulness treninga svesne pažnje i kontrole stresa
  • Poboljšanja pažnje i koncentracije
  • Mindfulness-a za početnike
  • Emocionalne pismenosti  i Mindfulness-a
  • Prihvatanja neprijatnih emocija uz pomoć Mindfulness-a
  • Svesnog liderstva
  • Svesnog roditeljstva

Individualni treninzi:

Sa zainteresovanim polaznicima radimo individualne osmonedeljne treninge orijentisane na njihove individualne potrebe  u našim prostorijama ili online putem skajpa.

Za dodatne informacije o treninzima-mestu, vremenu održavanja, načinu rada i ceni, možete nam pisati na: mindful.kutak@gmail.com

Treninzi namenjeni roditeljima, prosvetnim radnicima, stručnim saradnicima, osobama koje rade sa decom i mladima:

Treninzi ovog tipa se održavaju u našim prostorijama ili na poziv različitih vaspitno-obrazovnih ustanova, insitutcija, kancelarija za mlade, privatnih škola, vrtića i namenjene su njhovim  zaposlenima i roditeljima dece i adolescenata.

Trening: Uvod u Mindfulness u radu sa decom uzrasta od 5 do 12 godina/ Uvod u Mindfulness u radu sa adolescentima

Ovi treninzi namenjeni su svima onima koji najpre žele da rade na svom ličnom razvoju-roditeljima, svima koji rade sa decom uzrasta od 5 do 12 godina ili adolescentima i žele da primene ovaj pristup u svom radu i ličnom životu. Program je posebno usmeren na razvoj pažnje i koncentracije, percepcije, emocionalne inteligencije, empatije i saosećajnih odnosa. Na treningu koji se odnosi na rad sa adolescentima, bavimo se jos temama misli, stresa i komunikacije.

Učesnici mogu da očekuju da će kroz sve vežbe koje kasnije mogu da primenjuju u svom ličnom razvoju i radu sa decom, proći iskustveno.

Oblasti kojima ćemo se baviti tokom celokupnog treninga su:

  • Uvod u Mindfulness
  • Mindfulness u obrazovanju
  • Oblasti Mindfulness programa (paznja i koncentracija,percepcija i čula, emocije i naša raspoloženja, odnosi sa drugima; na treningu koji se odnosi na rad sa adolescentima bavimo se temama naših misli, stresa i komunikacije).

Mindfulness praksa u obrazovnom sistemu dobija sve više pristalica, s obzirom da postoji veliki broj razvijenih programa zasnovanih na Mindfulness pristupu kreiranih od strane edukovanih učitelja, vaspitača, nastavnika, pedagoga iz ove oblasti.

Neka od istraživanja o uticaju Mindfulness-a predstavljena su na sledećoj stranici: http://greatergood.berkeley.edu/article/item/research_round_up_school_based_mindfulness_programs

Svakako ono što su posvedočila većina istraživanja, kao i iskustva prosvetnih radnika i dece, jeste to da su deca nakon praktikovanja Mindfulness vežbi bolje usmeravala pažnju, povećala su sposobnost samokontrole, smanjeno je hiperaktivno i impulsivno ponašanje, takođe odnosi među decom bili saosećajniji, a primećeno je i poboljšanje u raspoloženju samih nastavnika/vaspitača.

Ukoliko ste zainteresovani da se ovaj trening održi u vašoj ustanovi, centru, privatnoj školi, vrtiću ili za grupu roditelja   možete nas kontaktirati na: mindful.kutak@gmail.com

Za dodatne informacije o treninzima-mestu, vremenu održavanja, načinu rada i ceni, možete nam pisati na: mindful.kutak@gmail.com